T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Arif Nihat Asya İlkokulu

Rehberlik Servisi ?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri:

Öğrencilerimizin kişisel-duygusal-sosyal gelişimlerini, akademik başarı düzeylerini ve kariyer ile ilgili bilinç düzeylerini olumlu yönde geliştirmeyi amaçlar. Bu süreçte öğrenciye, veliye ve öğretmene gerekli danışmanlık hizmetlerini sunar. Bireyin kendi kişisel hedeflerini, güçlü ve zayıf yönlerini, ilgi alanlarını, becerilerini fark etmesinde ve geliştirmesinde önemli rol oynar. Bu sayede üretken ve çevresi ile uyumlu bireyler olmalarını desteklemeye çalışır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri sanılanın aksine sadece sorunu olan birey ile ilgilenmez. Her sorunu çözebilecek güce sahip bir birim değildir. Sorunların çözümünde yol göstericidir ve çözüm yolları danışanla birlikte keşfedilir. Danışan gönüllülüğü ve gizliliği esastır.

                Öğrenciyseniz;

Sınıf öğretmeniniz veya aileniz vasıtasıyla ya da kendi başınıza Okul Rehberlik Servisine uğrayarak randevu oluşturabilirsiniz. Okul Psikolojik Danışmanını Rehberlik Servisi odasında bulamadığınız durumlarda not ta bırakabilirsiniz.

 

                Öğrenci Velisiyseniz;

            Sınıf Öğretmenimiz vasıtasıyla ya da bizzat uğrayarak randevu oluşturabilirsiniz. Dilerseniz arifnihatasyaio.pdr@gmail.com E-posta adresine de öğrenci bilgileriniz ile birlikte randevu talebinizi gönderebilirsiniz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2022 - Güncelleme: 01.12.2022 11:43 - Görüntülenme: 167
  Beğen | 3  kişi beğendi